14 Mart 2013 Perşembe

KURU ERİKLİ PASTA --PEYNİRLİ POĞAÇA




         KURU ERİKLİ PASTA
Malzemeler
Mamur için
*200 gr oda sıcaklığında tereyağ
*1 kahve fincanı mısır yağı
*2 yumurta
*Yarım limon suyu
*1 kahve fincanı su
*1 kahve fincanı pudra şekeri
*1 çay kaşığı karbonat
*1 tutam tuz
*Alabildiği kadar un
İçi için
*2 su bardağı kuru erik
Üzerine pudra şekeri
Hazırlanışı
Tereyağı,mısır yağı,yumurta,limon suyu,su ,pudra şekeri,karbonat ve tuzu yoğurma kabına alın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.Bu arada kuru erikleri kaynar suda hafif haşlayıp,suyunu süzün.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avcunuzun içinde açın.Ortasına ikişer adet kuru erik koyun ve uçları üste gelecek şekilde kapatın.Hamur erikler bitene kadar işleme devam edin.Fırın tepsisine yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serpin.AFİYET OLSUN......
      PEYNİRLİ POĞAÇA
Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1/2 küp maya
* alabildiği kadar un
*1 su bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için
*yağsız böreklik beyaz peynir
*üzeri için susam
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulduktan sonra yarım saat bekletilir.Bir miktar hamur alınıp içine peynir konularak rulo şeklinde kapatılır.ve tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,çatalla hafif çizilir En son susam serpilerek 180 derecede pişirilir.AFİYET OLSUN