24 Mart 2013 Pazar

ÇÖREK OTLU POĞAÇA



   ÇÖREK OTLU POĞAÇA
Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta ( akı içine sarısı üstüne)
*1 çorba kaşığı toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*100 gr beyaz peynir
*aldığı kadar un (3,5 su bardağı)
* çörek otu
*75 gr oda sıcaklığında margarin (arasına sürmek için)
Hazırlanışı
Bütün malzemeler bir kap içerisine konulur iyice karıştırılır.Alabildiği kadar un konulur,ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapılır.Hamurun mayalanması beklenmeden ,hamur 8 eşit parçaya ayrılır.Bezeler yapılır.Her bir parça tabak büyüklüğünde açılıp aralarına margarin sürülür.( en üsteki parçaya sürülmez)Merdane yardımıyla hamur büyütülüp tek bir yufka yapılır.Hamur sigara böreği yapacak şekilde kesilir.Her bir parçanın ucuna yeteri kadar peynir yerleştirip sigara böreği gibi sarılır.Yağlanmış tepsiye dizilip 35-40 dakika mayalanması beklenir.Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp , çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN....