3 Mart 2013 Pazar

ÇANAK KÖFTE İÇİNDE KAVRULMUŞ ISPANAK


 
   ÇANAK KÖFTE İÇİNDE KAVRULMUŞ ISPANAK
Köfte malzemeleri
*250 gr kıyma
*1 orta boy kuru soğan
*1 yumurta
*1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
*tuz ,karabiber,köfte baharı
Ispanak malzemesi
*1 bağ yıkanıp ayıklanmış ve doğranmış ıspanak
*3 orta boy yemekli doğranmış kuru soğan
*2 yemek kaşığı paprika biber sosu
*1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı
Genişçe bir kabın içerisine ,kıyma rendelenmiş soğan,ve diğer malzemeler konularak köfte harcı hazırlanır.Hazırlanan köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak çanak şekline getirilir.Yağlanmış fırın tepsisine konur.180 derecede pişirilir.
Diğer taraftan genişçe bir tavada soğan kavrulur.Paprika eklenip kavurmaya devam edilir.En son ıspanak eklenip ıspanaklar suyunu çekene kadar kavrulur.
Fırından çıkardığımız köftelerin üzerine ,kavrulmuş ıspanak konularak servis yapılır AFİYET OLSUN