12 Mart 2013 Salı

BAL PARMAK TATLISI



   BAL PARMAK TATLISI
Malzemeler
*2 yumurta
*1/2 su bardağı şeker
*1 adet tereyağ veya margarin( oda sıcaklığında )
*1,5 paket kabartma tozu
*4,5 su bardağı un
*1/2 kase irmik
*Şerbeti için
*3,5 su bardağı şeker
*3,5 su bardağı su
*1/4 limon suyu
Hazırlanışı
Hamut yoğuracağımız kabın içine yumurtaları,oda sıcaklığında yumuşamış yağı,şekeri ilave edip yoğuralım.Unu ve kabartma tozunu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım.Hamurdan parçalar alarak elimizde şekillendirelim.Hamurları irmiğin içinde yuvarlayarak yağlanmış fırın kabına dizelim.190 derecede hamurların altı üstü kızarana kadar pişirelim.Ve fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
Şerbet için
Tencereye şekeri,suyu,limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.AFİYET OLSUN.....