24 Şubat 2013 Pazar

zeytinyağlı yer elması


ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Malzemeler
*1 kg yer elması
*2 adet havuç
*1 demet dereotu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 orta boy kuru soğan(7-8 arpacık soğan olabilir.)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 avuç pirinç
Hazırlanış:
Yer elmaları  ve  havuçlar soyulup kuşbaşı doğranır.Tencereye soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda hafif pembeleşir.Üzerine havuç ve yer elması ilave edilir.Tuz ve şeker,pirinç de ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar üzerini biraz geçecek kadar su eklenerek kısık ateşte pişirilir.En son bir demet dereotu doğranarak üzerine serpilir.Afiyet olsun...