18 Şubat 2013 Pazartesi

YOĞURTLU BÖREK


  YOĞURTLU BÖREK
Malzemeler
*1,5 su bardağı yoğurt
*5 adet yufka
*1.5 su bardağı süt
*2 yumurta
*yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*yarım kg beyaz peynir
*7-8 dal kıyılmış maydanoz
Üzerine
*1 adet yumurta sarısı
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Yoğurt,süt yumurta ve sıvı yağı geniş bir kaba alıp,çırpın.Üzerine beyaz peynir ve maydanoz ilave edin .Yufkaların 3 adetini küçük parçalar halinde didikleyip,yoğurtlu karışıma ilave edin ve karıştırın.Daha sonra buzdolabına koyup en az 3 saat dinlendirin.Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkaların birini,kenarı 3 parmak dışarı sarkacak şekilde buruşturarak tepsiye yerleştirin.Üzerine hazırladığınız harcı dökün.Kenarlarından sarkan yufkayı böreğin üzerine doğru kapatın.Son kalan yufkayı tepsinin üzerine buruşturarak yerleştirin.Yufkanın kenarlarını tepsinin kenarına sıkıştırın.Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpın böreğin üzerine sürün.Susam serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.Dilimleyerek servis yapın.AFİYET OLSUN