26 Şubat 2013 Salı

VALİBAK ÇERKEZ BÖREĞİ




     VALİBAK ÇERKEZ BÖREĞİ
Bu böreği geçenlerde bir arkadaşımda yedim muhteşem lezzetli....
Malzemeler
*5 su bardağı su
*1 paket yaş maya
*1 yemek kaşığı silme tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
* boza kıvamı alacak kadar un
Bütün bu malzemeleri karıştırıp mayalanmaya bırakın.İyice kabaran karışıma un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
İç malzemesi
*7-8 patates
*yarım kg böreklik beyaz peynir
*1 kuru soğan
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 çay bardağı süt
Genişçe bir kaba haşlanıp soyulup püre haline getirilmiş patates,rendelenmiş peynir,soğan ve baharatı ekleyip karıştıralım
Temiz bir zeminde portakal büyüklüğünde hamur alıp elimizle servis tabağı büyüklüğünde açalım.Mandalina büyüklüğünde patates harcından alıp açtığımız hamurun üzerine koyalım ve elimizle hamuru kapatalım.Merdane ile açıp teflon tavada arkalı önlü pişirelim
En son üzerine 2 yemek kaşığı tere yağ 2 yemek kaşığı margarin ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritip pişirdiğimiz böreklerin üzerine kaşıkla eşit miktarda dökelim Dilimleyerek sıcak servis yapalım  ......Böylece nefis börekler servise hazır AFİYET OLSUN