17 Şubat 2013 Pazar

PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ



   PATATES ÇANAĞINDA HAVUÇ
Malzemeler
*5-6 adet patates (haşlanmış püre haline getirilmiş)
*2 adet havuç (rendelenip yağda kavrulmuş)
*1 küçük kase sarımsaklı yoğurt
*yarım demet dereotu
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 limon suyu- tuz
*1 kaşık tere yağ
*1 kaşık biber salçası
Hazırlanışı
Püre halindeki patateslere ince kıyılmış dereotu ,,zeytinyağı ,limon ve tuz eklenerek elimizde minik çanaklar hazırlanır.Her çanağın içerisine kavrulmuş havuç eşit miktarda konur .Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ilave edilir Patates çanakları servise hazır AFİYET OLSUN