7 Şubat 2013 Perşembe

ISPANAKLI AÇMA BÖREK



       ISPANAKLI AÇMA BÖREK
  Malzemeler
*1 fincan sıvı yağ (orta boy)
*1 fincan yoğurt
*1 bardak süt
*1 adet yumurta
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Çırpılan yumurta ve süte,yoğurt ve sıvı yağ ilave  edilerek bir kap içerisinde karıştırılır.Karışımın üzerine un ilave edilir.Karışım hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.Hamur yumurta büyüklüğünde bölünerek her biri tek tek ve ince ince açılır Açılan yufkalar arasına sıvı yağ gezdirilerek üzerine malzeme yayılır.Bu işlem yufkalar bitinceye kadar tekrarlanır.Tepsiye rulo haline getirilerek dizilir Üzerine iki kaşık yoğurt ve yumurta sarısı çırpılarak sürülür.Önceden ısıtılmış 150 derecede 40 dakika pişirilir.
İç malzemesi
*1 kg ıspanak
*2 orta boy kuru soğan
*1 yemek kaşığı paprika biber sosu
*tuz
Hazırlanışı
Soğanlar yemeklik doğranır.Paprika ile kavrulur.Yıkanmış ayıklanmış ıspanaklar eklenerek kavurmaya devam edilir.Tuz da eklenen iç hazır.(Patates , lor peynir olabilir)