1 Ocak 2013 Salı

YENİ YIL HİNDİ DOLMASI VE İÇ PİLAVI


   YENİ YIL HİNDİ DOLMASI VE İÇ PİLAVI
Malzemeler
Sosu için
*1 çay bardağı soya sosu
*1 çay bardağı zeytinyağı
*4 çorba kaşığı bal
*1 limon suyu ve kabuğunun rendesi
*1 çay kaşığı hardal
*tuz,karabiber kırmızı biber ve kimyon
Sosun hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırarak hindinin he tarafına sürülür ve arar sürülerek bir gece buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün sosla birlikte fırın poşetine konularak nar gibi olana kadar pişirilir.
KESTANELİ İÇ PİLAV
Malzemeler
*2 su bardağı pirinç
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı yenibahar
*yarım çay bardağı zeytin yağ
* 1 çorba kaşığı tereyağ
*1 adet kuru soğan
* 1 çay ardağı dolmalık fıstık
* yarım çay bardağı kuş üzümü
*8-10 adet haşlanıp soyulmuş kestane
Hazırlanışı
Pirinç tuzlu suda bekletilir,sonra yıkanıp süzülür.Soğanlar ince ince doğranır Tencerede fıstıklar ile kavrulur Daha sonra pirinç ilave edilerek kavurmaya devam edilir.Baharat kuş üzümü ve kestanede eklendikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ile kaynatılıp ocağı altı kapatılarak demlenmeye bırakılır.Fırında pişirdiğimiz hindinin içerisine iç pilav doldurulur ve fırında 10 -15 dakika daha pişirilir.Hindi dolmamız servise hazır.AFİYET OLSUN MUTLU YILLAR=)