13 Ocak 2013 Pazar

HAMSİ KUŞLAMASI




   HAMSİ KUŞLAMASI
Bugün arkadaşlarımla güzel bir günün ardından konu akşam ne pişirsem derdine dönüştü.Ben hamsi kuşu yapmayı düşünüyorum deyince arkadaşım Hatice hamsi kuşlaması yapmamı önerdi ve tarifini de verdi.Eve döndüğümde tarifi denedim gerçekten çok lezzetli oldu.Bende tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
HAMSİ KUŞLAMASI
Malzemeler
*1 kg yıkanmış ayıklanmış(Kılçıkları ayıklanmış olmalı)Hamsi balığı
*2 diş sarmısak
*4-5 dal maydanoz
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
* tuz -karabiber
*1 su bardağı un
*kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Bir kasenin içerisine ince ince kıyılmış maydanoz ezilmiş sarımsak biber ve domates salçası tuz ve karabiberi de ekleyerek  karıştıralım.Kılçığı ayıklanmış hamsinin üzerine bir miktar sürelim ve diğer hamsiyi üzerine kapatalım.Bu şekilde hazırladığımız hamsileri una bulayarak kızgın yağda kızartalım.Hamsiler servise hazır .AFİYET OLSUN=)