2 Aralık 2012 Pazar

YOĞURT TATLISI
Malzemeler
*4 adet yumurta
*Bir su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı yoğurt
*1 Adet limon kabuğu rendesi
*Yarım limon suyu
*1 su bardağı un
* 1 su bardağı +  2 çorba kaşığı irmik
*4 çorba kaşığı margarin
*1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
*3.5 su bardağı toz şeker
*3.5 su bardağı su
Üzerine
Hindistancevizi vişne şeker
Yumurta sarıları ve şekeri çırpın.Yoğurt.limon kabuğu rendesi limon suyu elenmiş un.irmik.eritilmiş margarin ve kabartma tozunu ilave edip kek kıvamı elde edene kadar iyice çırpın.Diğer taraftan yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirip irmikli karışımın içine katıp karıştırın.Orta büyüklükte yağlanmış tepsinin içine boşaltın.Önceden ısıtılmış 170 derecede 40_45 dakika pişirin.Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın.Kaynadıktan 3_4 dakika sonra ocaktan alın.Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra istediğiniz şekilde kesip üzerine hindistancevizi ve meyve şekeri ile servis yapın.....AFİYET OLSUN