14 Aralık 2012 Cuma

PIRASALI ARNAVUT BÖEĞİ

 

   PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ
Malzemeler
Hamuru için
*1 kg un .tuz.su Yarım paket eritilmiş margarin.Bir çay bardağı sıvı yağ
Harcı için
*Yarım kg pırasa
*1 kuru soğan
*1 Yumurta
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı yoğurt
*! yemek kaşığı paprika biber sosu .tuz kara biber
Yapılışı
Öncelikle hamuru hazırlayıp 30 eşit parçaya bölelim.İlk 15 tanesini aralarını yağlayarak servis tabağı büyüklüğünde açalım.İkinci 15 tanesini de  aynın şekilde açalım.
Diğer taraftan pırasayı ince ince kıyalım.Soğanı da yemeklik doğrayıp tavada yağ ile kavuralım.Tuz biber ve paprika yı ekleyip  kavurmaya devam edelim.Yumurtayı kırıp karıştırmaya devam edelim ve ocağı kapatalım .En son yoğurdu ilave edip karıştıralım.Harcımız hazır.
Yağlanmış tepsiye açtığımız hamurun 15 tanesini elimizle genişleterek muntazam bir şekilde yayalım .Üzerine pırasalı harcı koyalım.Diğer 15 hamuru da aynı şekilde elimizle genişleterek harcın üzerine kapatalım.Hamurun kenarlarını elimizle şekillendirerek 180 derece fırında pişirelim.....NEFİS OLUYOR Tarifini arkadaşımdan aldım denedim AFİYET OLSUN