2 Aralık 2012 Pazar

ÖZBEK PİLAVI


   ÖZBEK PİLAVI
Bu muhteşem pilavın tarifini yazmadan önce
Sevgili blog takipçilerim,
Bu sayfanın oluşturulmasında bana gösterdiğiniz ilgi .alaka verdiğiniz cesaret  ve desteklerle amatörce başladığım bu işe daha profosyonelce eğilmeme neden oldu.
 Destekleriniz den dolayı hepinize tüm yüreğimle teşekkür eder. sağlıklı güzel günler dilerim.....
Özbek pilavı
Malzemeler
250 gr kuzu kuşbaşı et (önceden pişirilmiş)
4 su bardağı pirinç
6 su bardağı et suyu
Yarım konserve bezelye
1 yemek kaşığı yenibahar .Tuz
3 -4 adet havuç (şerit şerit doğranmış)
Teflon tencereye doğradığımız havuçları yumuşayana kadar kavuralım. Pirinci sıcak tuzlu suda bekletelim.Soğumuş olan havuçları tencerenin etrafına muntazam bir şekilde döşeyelim en ortaya pişmiş olan eti koyalım.Bezelyeyi etin kenarına ekleyelim.Pirinç i süzüp üzerine yenibaharı ilave ederek iyice .harmanlayalım.  Harmanladığımız pirinçi ekleyip altı su bardağı et suyu ile pişirelim.Demlendirdiğimiz pilavı servis tabağına ters çevirerek servis yapalım .Görüntü ve lezzet muhteşemmmm