29 Aralık 2012 Cumartesi

MAŞ FASULYESİ SALATASI



  MAŞ FASULYESİ SALATASI
Malzemeler
*1 su bardağı maş fasulyesi
*1 çay bardağı nar ekşisi
*1 çay bardağı zeytinyağı
*yarım limon suyu
*2 yemek kaşığı sirke(haşlarken kullanılacak)
*5 dal taze soğan
*6 adet kornişon turşu
*1 adet közlenmiş kırmızı biber
*yarım demet maydanoz
*yarım dem t dereotu
*tuz karabiber
Hazırlanışı
Bir gece önceden veye 5-6 saat önceden ıslatılmış maş fasulyesini bol suda haşlanır.Haşlama esnasında sirke ile tuz eklenir.Haşlanan fasulyeler süzülür.Ilınınca nar ekşisi zeytinyağ limon suyu eklenip karıştırılır.Diğer malzemelerin hepsi küçük küçük doğranıp fasulyelerin üzerine eklenir ve güzelce harmanlanır.Servis tabağına konur ve servis edilir.Afiyet olsun
Püf noktalar:
*Tuzu suya koyduktan kaynadıktan sonra ekleyin.Suyun kaynamasını geciktirir.
*Fasulye ya da diğer bakliyatları kaynatırken içerisine 1-2 kaşık sirke koyarsanız,pişme sırasında dağılmaz ve çabucak pişer.