6 Aralık 2012 Perşembe


  AŞURE
Malzemeler
*1.5 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1/2 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*3-4 tane incir
*1-2 dilim portakal kabuğu
*1 kahve fincanı gül suyu
*ceviz
*fındık
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Buğday, pirinç, ufak doğranmış portakal kabuğu beraber haşlanır.İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur..Bir müddet beraber kaynatılır .Şeker ve yıkanmış üzüm konur.Son olarak küçük doğranmış incir, gü lsuyu ve vanilya konur.Kaselere boşaltılıp Dövülmüş fındık, ceviz nar ile süslenir.AFİYET OLSUN