18 Kasım 2012 Pazar

ZENCEFİLLİ ISPANAKLI SARMA



ZENCEFİLLİ ISPANAKLI SARMA
*10 Milföy
*Yarım kg ıspanak
*Yarım kg havuç (rendelenmiş)
*150 gr file fıstık
*150 gr kaşar peyniri(rendelenmiş)
*1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
*tuz,kara biber
*1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Milföyleri oda sıcaklığında çözülmeye bırakın.İyice yıkayıp kuruladığınız ıspanakları incecik kıyın.Diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırın.Her bir milföyün arasına ıspanaklı zencefilli karışımdan yayın.Rulo şeklimde sarın .Buzlukta 5 dakika beklettikten sonra tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında üzerleri  iyice kızarana dek pişirin AFİYET OLSUN