13 Kasım 2012 Salı


  TERBİYELİ KEREVİZ
MALZEMELER
*2 Orta boy kereviz
*1 havuç
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı paprika biber sosu
*1 limon
*200 gr haşlanmış parça et
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Kerevizler soyulup kuşbaşı doğranır.Kararmaması için limonlu suda bekletilir.Havuçta soyulup doğranır.Tencereye soğan yemeklik doğranır.yağ ve paprika ile kavrulur.Önce havuçlar eklenip bir iki dakika daha kavrulur.kereviz ve haşlanmış et de eklenir üzerin, kapatacak kadar sıcak su ve tuz ilave edilerek kerevizler yumuşayana kadar pişirilir .son olarak bir kasede yumurta sarısı ve bir limon suyu özleşene kadar çırpılır.Kaynamakta olan yemeğin üzerine karıştırılarak eklenir .Bir taşım daha kaynatılıp sıcak servis yapılır.AFİYET OLSUN