20 Ekim 2012 Cumartesi


 
  ZEYTİN YAĞLI LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1 orta boy beyaz lahana
1 su bardağı zeytinyağ
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 kahve fincanı kuşüzümü
750 gr kuru soğan ( 4-5 tane)
2 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım demet taze nane(kuru nane de olabilir)
1 demet dereotu
2 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
3-4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Lahanaların yaprakları temizlenir ve yıkanır.Bir tencerede bol miktar su kaynatılır.Lahana yaprakları yumuşayana kadar haşlanıp süzgeçle alınır.Soğanlar kıyılır.Zeytinyağ tencereye alınıp soğan ve fıstıkla beraber pembeleşene kadar kavrulur.Ayıklanıp yıkanmış olan pirinç kuş üzümü ve diğer baharatlar eklenerek ocakta çevrilir.Taze nane ve dereotu da doğranarak eklenir.Su ilave edilerek 15 dakika pişirilir.Suyunu çekince fazla yumuşamadan ateşten alınır.
   Lahana yapraklarını tek tek açılır.Uç kısımlarına iç malzemeden yerleştirilip kenarları kıvrılır ve sıkıca sarılır. Lahana sarmaları tencereye dizilir ve bir su bardağı sıcak su eklenip 20 dakika pişirilir.Soğuyunca limon dilimleriyle süsleyip servis yapılır.Afiyet olsun.