15 Ekim 2012 Pazartesi


  VALİDE SULTAN ÇORBASI
Malzemeler

Terbiyelemek için gerekli malzemeler
3 Yemek kaşığı yoğurt
1.5 yemek kaşığı un
1 yumurta
Terbiyenin hazırlanışı
Tencereye  malzemeler tel çırpıcı ile karıştırılır.et suyu ilave edilerek ocakta kaynayana kadar karıştırılır.Karıştırılır diyorum aksi taktirde başarılı sonuç alamayız.
Diğer malzemeler
1 küçük havuç
1 küçük kabak
1 küçük patates
3-4 adet mantar
20 gr kıyma
Tuz karabiber İsteğe bağlı baharat.
Hazırlanış
Kıymaya tuz karabiber eklenerek nohut büyüklüğünde minik köfteler yapılıp hazırladığımız kaynamakta olan yoğurtlu terbiye karışımına eklenerek pişirmeye devam edilir.Diğer taraftan kabak patates ve havuç rendelenerek küçük bir tavada yağda kavrulur. en son mantarda doğranarak kavurmaya devam edilir.Kavrulan malzemelerde kaynamakta olan çorbaya eklenir bir kaç dakika daha kaynatılır.Çorbamız servise hazır AFİYET OLSUN.