24 Ekim 2012 Çarşamba


   SARAY USULÜ VİŞNELİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı gül suyu
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 parça damla sakızı
Sosu için ise:
1 su bardağı vişne suyu
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı vişne
1 çocuğu kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  Ocağın üzerine koymadan bir tencereye soğuk sütü toz şekeri gül suyunu nişastayı ve dövülerek toz haline getirilmiş damla sakızını koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.Daha sonra tencereyi ocağın üzerine koyup karıştırmaya devam ediyoruz.Kaynayınca ocaktan alıyoruz.Aynı anda sosuda hazırlıyoruz.Bir tencereye vişne suyunu toz şekeri nişastayı koyup çırpın ve ocağın üzerine koyduktan sonrada da karıştırmaya devam edin ve bir taşım kaynatın.
  Bir kup bardağına muhallebiyi dökerek üzerine de vişneli sostan ilave ediyoruz.Buzdolabında soğumasını bekledikten sonra servis ediyoruz.AFİYET OLSUN.