28 Ekim 2012 Pazar


  SALÇALI BİFTEK VE ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
Salçalı biftek için malzemeler
8-10 adet biftek ( kişi sayısına göre biftek  eklenebilir ya da azaltılabilir)
5-6 arpacık soğan ( yoksa irice bir baş soğan)
3-4 tane karabiber
1 defne yaprağı
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytin yağ tuz
8-10 adet mantar
Yapılışı
Biftekler yağ ile birlikte tavada hafif kızartılır.aynı yağda mantarlarda kızartılır.Diğer taraftan düdüklü tencerenin içerisine arpacık soğanlar konur defne yaprağı eklenir.Kızaran mantar ve biftekler de eklenir.salça biftekleri kızarttığımız yağda su katılarak  bir taşım kaynatılır tuz ve karabiber eklenerek bifteklerin üzerine boşaltılır ve düdüklünün kapağı kapatılır .15 -20 dakika pişirilir.Lokum gibi oluyor afiyet olsun....= )
  GARNİTÜRLÜ ARPA ŞEHRİYE PİlAVI
Malzemeler
1.5 su bardağı arpa şehriye
1 havuç
1 çay bardağı bezelye ( konserve olabilir)
1 yemek kaşığı ter yağ
2 yemek kaşığı zeytin yağ

Yapılışı
Teflon tencereye yağ konulur havuç küp küp doğranır bezelye eklenir biraz kavrulur.Arpa şehriyede eklenerek kavurmaya devam edilir Şehriyeler pembeleşince üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ve tuzu ilave edilir .üç beş dakika kaynatılıp demlenmeye bırakılır.