2 Ekim 2012 Salı


   MOR PİRİNÇ PİLAVI BİBERİYE TERBİYELİ TAVUK BUTLARI
Pilav için malzemeler
1 orta boy mor lahana
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı mor lahana suyu
1 yemek kaşığı ter yağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 damla limon suyu (parlak olması için )
Yapılış
Mor lahana ortadan ikiye kesilir .ortasındaki beyaz kısımlar alınarak salatadan biraz irice doğranır.yeterince su eklenerek haşlanır.Elde edilen 2 bardak su pilav için ayrılır.
Pirinç ayıklanıp yıkanır yağda kavrulur üzerine mor lahana suyu eklenir 5 dakika kaynadıktan sonra altı kısılır. tuz ve limon suyu da eklenerek 5 dakikada kısık ateşte pişirilip altı kapatılır demlenmeye bırakılır,Pilavımız hazır sıra  biberiyeli tavukta
Biberiyeli Tavuk
Malzemeler
5-6 adet tavuk budu
1 tatlı kaşığı biberiye
3 diş sarımsak
1 orta boy patates 2 yeşil biber
1 yemek kaşığı mayonez
Yapılışı
Tavuk butlarına mayonez sürülerek TUPPERWARE'İN güveç kabına dizilir üzerine tuz kara biber eklenir .Patates soyulup kuşbaşı doğranarak ilave edilir yeşil biberde eklenerek 200 derecelik fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirilir.Mor pilav ile servis yapılır.AFİYET OLSUN.