1 Ekim 2012 Pazartesi


   Bayat ekmek mantısı (çok güze oluyor )
Malzemeler
1 bayat ekmek
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yumurta yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
kara biber kırmızı biber nane
yarım çay bardağı su
Üzerine sarımsaklı yoğurt
sosu için
1 yemek kaşığı tere yağ 1 yemek kaşığı paprika biber sosu
Yapılışı
Ekmekleri robottan iyice çekiyoruz.maydanozu ince ince doğrayıp soğanda rendeleyip diğer bütün malzemeleri köfte gibi yoğuruyoruz.hazırladığımız hamurdan orta büyüklükte toplar yapıyoruz.1 litre et yada tavuk suyunda 15 dakika haşlıyoruz suyu süzülen köfteler kızgın yağda kızartılır.Her tarafı nar gibi olana dek.Servis tabağına mis kokulu köfteleri alınıp,üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda çevirdiğimiz paprika sosu da en son cos diye dökülür.Mantımız servise hazır.Mmm nefis oluyor,AFİYET OLSUN.