24 Ekim 2012 Çarşamba




  DİYET YAPANLAR İÇİN
Zeytinyağlı kabak
Malzemeler
4 adet  kabak
1 kuru soğan
1 demet dere otu
2 havuç
1 küçük kase pirinç
1 çay bardağı zeytin yağ
Yapılışı
Yayvan bir tencereye soğan ve havuç doğranır yağ ile kavrulur.Diğer taraftan kabaklar yıkanıp halka halka dilimlenir.Dere otu da yıkanıp ince kıyılır .Pirinç de ayıklanıp yıkanır.Kavrulmuş olan havuç ve soğanın üzerine sıra ile önce kabak dere otu ve pirinç eklenir .Bu işleme kabaklar bitene kadar devam edilir 1 bardak sıcak su ve tuz ilave edilerek pişirilir.Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir.AFİYET OLSUN.