2 Ekim 2012 Salı


   DOMATESLİ BÖREK (Herkes bunu çok beğendi)
 Malzemeler
Hamuru için
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ tuz su
iç malzemesi
3-orta boy kuru soğan
3-4 orta boy domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ (hamurun arasına sürmek için)
Yapılışı
Soğanlar yemeklik doğranır yağda kavrulur.Üzerine doğranmış domates ve tuz ilave edilerek iyice kavrulup altı kapatılır.
Diğer taraftan tavada margarin eritilip sıvı yağda eklenir
Un tuz su ve sıvı yağ yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur önce iki parçaya ayrılır daha sonra her iki parça da 13 er parçaya ayrılır.İlk 13 parçanın her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılıp araları yağlanır.bekletilir.Diğer 13 bezelerde aynı şekilde yağlanarak açılır.Daha sonra dinlenmiş olan ilk yağlayarak açtığımız hamuru tepsi büyüklüğüne göre açılır ve  üzerine domates harcı eklenir .Diğer hamurda aynı şekilde açılıp Harcın üzeri kapatılır en son kalan yağda hazırlanan böreğin üzerine sürülüp 180 derecelik fırında pişirilir....=) Afiyet olsun