24 Ekim 2012 Çarşamba




          BAYRAM İÇİN ŞEKERPARE YAPMAYA NE DERSİNİZ:
Malzemeler
1 paket margarin
2 su bardağı toz şeker
yarım kg un
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 limon
1 paket vanilya
10 -15 adet süs vişne
Yapılışı
Margarin un ve şeker çukurca bir kasede hamur karıştırıcı ile beyazlaşana kadar karıştırılır.Yumurta sarısı ve vanilya eklenerek karıştırmaya devam edilir..Un yavaş yavaş ilave edilerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp üzeri hafif bastırılarak tepsiye dizilir.(üzerine fındık veya badem ile süslenir)ben süs vişne ile süsledim.180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir,
  Şurubun hazırlanışı
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su ile kaynatılıp limon suyu ilave edilir ,
Soğumuş şeker parelerin üzerine sıcak şurup eklenir .Servis tabağına alınarak servis yapılır.AFİYET OLSUN