8 Ekim 2012 Pazartesi

ANKARA SARMASI ( MUHTEŞEM BİR TATLI)

 

Malzemeler
1 litre süt
9 kaşık toz şeker
9 kaşık un
4 yemek kaşığı kakao
80 gr bitte çikolata
1 paket krem şanti
içi için ceviz ( İsteğe göre meyvede kullanılabilir)
2 paket hindistan cevizi
Yapılışı
1 litre süte şeker un ve kakao konup sürekli karıştırılarak pişirilir.puding kıvamına gelince içerisine çikolata eklenerek erimesi sağlanır.
Kare fırın tepsisine hindistan cevizi kaplanır.Hazırlanan karışım üzerine yayılır.Biraz soğuduktan sonra üzerine kremşanti koyup dolapta soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra kare şeklinde dilimlenir. her dilimin arasına ceviz konup rulo yapılır.Tekrar hindistancevizine bulanır.Tatlımız hazır .Afiyet olsun:: )