14 Eylül 2012 Cuma



        Sodalı gül böreği
Malzemeler:
1 kg yufka
1 su bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu
1 su bardağından az sıvı yağ
1 kalıp yağsız beyaz peynir(lor peynirde olabilir)
Yarım demet maydanoz
Süslemek için susam
Yapılışı:
Öncelikle bir kabın içerisine maydanoz doğranır ve peynir ezilerek iç harç hazırlanır.Daha sonra çukurca bir kapta 2 yumurtadan birinin sarısı daha sonra üzerine sürmek için ayrılmak üzere ve diğer kısımları yoğurt yağ ve maden suyu ile beraber karıştırılır.Daha sonra temiz bir zeminin üzerine yufkanın biri yayılır kaşık yardımıyla yoğurtlu karışımın bir kısmı sürülür ve yufka artı şeklinde kesilip her kesilen bölüme harç konur.İlk öne sigara böreği gibi sarılır ve el yordamıyla kıvrılarak gül şekline getirilir.Bu şekilde geriye kalan bütün yufkalar aynı işlemden geçer üzerilerine yumurta sarısı sürülüp susam serpildikten sonra sonra 180 derelik fırında pişirilir.Afiyet olsun.: )