12 Eylül 2012 Çarşamba


MİNİK GÜVEÇ KABINDA KUMPİR
Malzemeler:
5-6 iri boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı 
3-4 kaşık konserve bezelye ve mısır
3 adet sosis
3-4 yemek kaşığı zeytin
Kornişon turşu
Yapılış:
Patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir.Sıcakken yarım bardak kaşar peynir ve tereyağ tuz ve karabiber eklenir.Güveç kaplarına eşit bir miktarda ortası çukur kalacak şekilde paylaştırılır.180 derecelik fırında 10 dakika tutulur.Üzerine sosis,bezelye,mısır ve kalan kaşar peynirler eklenir.Fırında 15 dakika daha tutulur.Çıkardıktan sonra zeytin ve turşularda,isteğe bağlı olarak ketçap ve mayonez eklenir ve sıcak servis edilir.Afiyet olsun.