19 Eylül 2012 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ




   KAVALA(SELANİK KURABIYESİ)
MALZEMELER
1Su bardağı un
1/2 su bardağı file badem
3 yemek kaşığı tere yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
1/2 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek için pudra şekeri
YAPILIŞ
Un ve bademleri bir tavaya koyup sürekli karıştırılarak kavrulur.(Bütün bademde kavurabilirsiniz.).Kavrulan malzemeyi soğumaya bırakın.Soğuyan malzemenin üstüne oda sıcaklığında tere yağını pudra şekerini vanilya kabartma tozu ve yumurta akını ilave ederek kulak memesi kıvamında yoğurun.İsteğe bağlı olarak biraz un eklenebilir.Ay şeklinde kalıplara konup 180 derecede pişirilir.Üzerine pudra şekeri eklenir ve sunulur.Afiyet olsun