24 Eylül 2012 Pazartesi

KATIKLI DOLMA


    KATIKLI DOLMA
Malzemeler
6-7 adet sakız kabak
1 su bardağı ince bulgur
250 gr yağsız kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı reyhan tuz kara biber
Sosu için
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tere yağ
1 tatlı kaşık paprika biber sosu
Yapılışı
İnce bulgur ıslatılır kabarınca ve ılınınca kıyma. yumurta.soğan ve baharatları eklenip yoğurulur
 Kabaklar yıkanıp soyulur2 parmak genişlikte dilimlenir üzerine tuz serpilip 5 dakika bekledikten sonra ortaları oyulur.İç malzeme kabakların içerisine doldurulup tencereye dizilir.Üzerine kaynamış su eklenir.(1 parmak geçecek şekilde) Kabaklar pişince suyu süzülüp üzerine yoğurt ve sos eklenir.AFİYET OLSUN =)