17 Eylül 2012 Pazartesi


KAPAMA PİLAVI
Malzemeler:
1 tavuk
Bir buçuk su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
1 orta buy rendelenmiş domates
İsteğe göre nane,fesleğen,defne yaprağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılış:
Tavuk düdüklü tencereye konur.Baharatlar eklenerek pişirilir.Bir buçuk su bardağı pirinç yıkanıp ayıklandıktan sonra bir borcama konur.Üzerine tavuk etleri iri parçalar halinde üstünü kapatılacak şekilde eklenir diğer tarafından orta boy soğan ve sıvı yağ içerisinde pembeleştirilir.Rendelenmiş domates üzerine ilave edilir.Bir bardak tavuk suyu bir bardak su karışımı tavuk ve pirincin üzerine dökülür ve üzerine kuru nane serpilir.Son olarak 180 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun