20 Eylül 2012 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler
2 adet bostan patlıcan
2 yemek kaşığı tere yağ
250gr kuş başı et
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı paprika biber sosu
2 adet yeşil biber
1 orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
Yapılışı
Patlıcanlar TUPPERWARE in Güveç kabına konularak fırında közlenir.Kabukları soyulup ezilerek limonlu suda bekletilir.Çukurca bir teflon tavada un ve yağ kavrulur.Üzerine süt ilave edilir.suyu tel süzgeçten süzülen patlıcanlar eklenir.muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılarak pişirilir.En son kaşar peynir de eklenir.servis tabağına alınır.Diğer taraftan parça et pişirilir(ben daha önceden buzlukta et suyuyla birlikte pişirilerek muhafaza ettiğim parça eti kullandım.)soğan,yeşil biber,kuru soğan,domates doğranıp paprika da eklenerek etle beraber sotelenir.Servis tabağına aldığım patlıcanların üzerine et eklenir.Hünkar beğendi servise hazır,afiyet olsun.