18 Eylül 2012 Salı

ELBİSELİ PİRZOLA




ELBİSELİ PİRZOLA
6 adet pirzola
3 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
1 yumurta sarısı
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı kekik
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı salça
YAPILIŞI
Pirzolalar teflon tavada kendi yağıyla çevirerek kızartılır..Salça sulandırılır tuz karabiber ve kekik pirzolaya eklenir.Milföy hamurları üçgen bir biçimde kesilir.Pirzolalar hamurların üzerine konur ve içe doğru katlanır.Güzel görünmesi için pirzolaların kemikleri alüminyum folyo ile sarılır.Daha sonra milföylerin üzerine yumurta sarısı sürülüp tepsiye dizilir ve180 derecelik fırında pişirilir.Afiyet olsun.
NOT:Beyaz et sevenler için aynı işlemler tavuk pirzola ile de yapılabilir.