13 Eylül 2012 Perşembe

BOSTAN PATLICAN KEBABI


















BOSTAN PATLICAN KEBABI

MALZEMELER:
2 orta boy bostan patlıcan
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ekmek içi
1 adet yumurta
1 çay kaşığından biraz fazla kimyon
alabildiği kadar tuz
birer tutam karabiber ve kırmızı biber

YAPILIŞI:
Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra patlıcanı bütün tutmaya özen göstererek büyük bir bıçak yardımıyla dikey olarak dilimlenir.Üzerine lezzet yağımdan sürüp tupperware'in güveç kabına yerleştirip kapağı kapatılarak 180 derecelik fırında 10-15 dk kızaraya bırakılır.Diğer taraftan çukurca bir kaba soğan,sarımsak ve baharatlarıyla köfte harcı hazırlanır.Köfteler de hafif kızartılır.Patlıcanların aralarına hafif kızarmış köfteler ile,domates biber eklenerek güveç kabının kapağı kapatılarak fırında pişirilir.Sıcak servis yapılır afiyet olsun.