19 Ağustos 2012 Pazar

MEZELER



YEŞİL MERCİMEK SALATASI

MALZEMELER:

2 su bardağı yeşil mercimek
3-4 bağ taze soğan
Yarım demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 adet közlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar tuz

YAPILIŞI:

Mercimekler genişçe bir tencerede haşlanıp süzülür.Yayvan bir kaba aktarılır.Taze soğan,maydanoz ince ince doğranıp eklenir.Kırmızı köz biber de aynı şekilde doğranır.Nar ekşisi,zeytinyağı ve tuz ilave edilerek karıştırılır,zevke göre üzeri süslenir.Afiyet olsun.

TARATORLU TAZE FASÜLYE

MALZEMELER:

Yarım kilo taze fasülye
2 dilim ekmek içi
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı su
Alabildiği kadar tuz
SOSU İÇİN :
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:

Fasülyeler ilk önce suda haşlanır, daha sonra az yağda kızartma kıvamında kavrulur.Diğer taraftan ekmek içi,ceviz içi,sarımsak,tuz ve su blenderda öğütülür(blender yoksa hepsi dövülerek ve ufakalanarak karıştırılıp boza kıvamına getirilir).Düzgünce bir servis tabağına 1 sıra fasülye 1 sıra tarator
yerleştirilir.Üzerine ezilmiş sarımsak ve kuru nane yağda yakılıp üzerine gezdirilir.Afiyet olsun.