10 Ağustos 2012 Cuma

SUCUK İÇİ KÖFTESİ

       
      SUCUK İÇİ KÖFTESİ
Malzemeler:
Yarım kg kıyma
10 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Kızartmak için
3 çorba kaşığı tereyağ
sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle kıyma genişçe bir kaba alınır.Sarımsaklar tuz ile ezilerek kıymaya ilave edilir.Sonra kırmızı biber karabiber kimyon yenibahar ve yeterince tuz karıştırılır ve karışım yaklaşık bir saat boyunca yoğrulur.Üstü kapalı bir şekilde bir gün buzdolabında bekletilir.Ertesi gün hazırladığımız karışımdan elimizle yuvarlak yassı köfteler hazırlanır.3 Çorba kaşığı yağ ile köfteleri kızartılır.Kızartma sırasında tavanın üstü kapatılmalıdır.Kızaran köfteleri yayvan bir tencereye yerleştirilir.Köfteleri azıcık aşacak şekilde su eklenir ve kaynatılır.Sonra servis tabağına alınır ve suyu üzerinde gezdirilir.Kabuğu soyulmuş patatesler doğranır ve iki kaşık sıvı yağ ile birlikte fırında kızartılır.Köftelerin yanına eklenir..Afiyet olsun.