16 Ağustos 2012 Perşembe



SOSLU PATLICAN
Malzemeler:
3 orta boy patlıcan(kemer)
1 çorba kaşığı toz şeker
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
3 adet sivribiber
2 adet domates
250 gr yoğurt
2-3 dal maydanoz
Tuz ve sıvıyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur.Fındık iriliğinde doğranır.Tuzlu suya eklenerek yarım ssaat bekletilir sonra atlıcanlar kızgın sıvıyağda kızartılıp kağıt havlunun üstüne konularak fazla yağı alınır ve geniş bir kaba alınır üzerine şekerin yarısı eklenir daha sonra 3-4 çorba kaşığı sıvıyağlı tavada sarımsaklar sotelenir.Siribiberleri küçük bir şekiklde doğranır ve eklenir.Bir iki dakika kavrulur.Rondodan geçirdiğimiz domatesler eklenir.Domatesler pişene kaadar kavrulur.Tuz ve kalan şeker ilave edilir ve soğumaya bırakılır.Servis tabağına önce yoğut sonra parlıcanlar ve en son domatesli sos eklenir.Afiyet olsun