19 Ağustos 2012 Pazar








































SOSLU KAKAOLU KEK

MALZEMELER:

3 yumurta
1.5 bardak toz şeker
1 bardak süt
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1paket şekerli vanilin
10 yemek kaşığı pudra şekeri

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker derin bir kasede şeker eriyene kadar çırpılır.Süt,yağ ve kakao karıştırılarak ilave edilir.En son un,vanilin ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.Yağlanıp unlanmış kek kalıbına harç aktarılır.180 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dk pişirilir.Kek piştikten sonra kalıptan çıkarılır.Diğer taraftan 10 kaşık pudra şekeri,3 kaşık ılık su ile çırpılır ve keki üzerinde gezdirilir.Fındık ya da akide şekeriyle zevke göre süslenir.
Afiyet Olsun:)

PÜF NOKTA:Fırındaki kekin piştiğini nasıl anlarız?
- Kürdanı piştiğini düşündüğümüz anda keke hafifçe batırırız.Eğer kürdanın üstünde hamur kaldığını gözlemlersek tam olarak pişmemiş demektir,eğer hamur kalmazsa kekiniz afiyetle yenmeye hazırdır.