8 Ağustos 2012 Çarşamba

PATLICANLI SAKSI KEBABI



PATLICANLI SAKSI KEBABI
500 g kuşbaşı et
12 adet tombak patlıcan
bir çay bardağı sıvı yağ
iki orta boy kuru soğan
üç orta boy domates
üç adet yeşil biber
bir yemek kaşığı domates salçası
bir tatlı kaşığı paprika biber sosu
bir kaşık margarin
bir adet kesme şeker
bir çay kaşığı tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı olarak soyulur.Çay kaşığı yardımı ile oyulup bol tuzlu suda 30dk. bekletilir.Sudan çıkan patlıcanlar kurulandıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızdırıldıktan sonra tavadan alınır.
İçinin hazırlanması için: Margarin bir tavada eritilir kuşbaşı et tavaya atılıp karıştırılarak et suyunu bırakıp tekrar çekene kadar 8-10 dakika kavrulur.Üzerine ince doğranmış soğanlar tuz ve karabiber ilave edilir.
Tavla zarı şeklinde doğranmış sivri biber ve domates de katılıp kavrulur.Üzerine 2 su bardağı sıcak su konup et iyice yumuşayana kadar pişirildikten sonra ocaktan alınır.Dik tepsi üzerine oyuk patlıcanların içine doldurulur.2 su bardağı suya salça şeker ve tuz ilave edilip karıştırılır.Hazırlanan sos patlıcanların üzerinde gezdirilir.Son olarak 175 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.Maydanoz yapraklarıyla süslenip servis edilir.Afiyet olsun..
 FIRINDA KREMALI PATATES
Malzemeler
4 orta boy patates
1 paket krema
1 su bardağı süt
2 diş sarımsak
Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Genişçe bir borcamın zemini sarımsak sürülerek yağlanır.Patatesler soyulup halka halka doğranır.Krema ile süt harmanlanarak patateslerin üzerine tuz ilave edilerek dökülür.200 derecelik fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkarmaya yakın üzerine kaşar peyniri serpilir hafif kızarınca fırından çıkarılır ve sıcak servis yapılır.Afiyet olsun : )