28 Ağustos 2012 Salı

PATLICAN KÖFTESİ




          PATLICAN KÖFTESİ
Malzemeler
1 kg patlıcan
3 yemek kaşığı ezilmiş beyaz peynir
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 demet maydanoz
alabildiği kadar tuz kara biber
Sosu için
3 orta boy domates
2 diş sarımsak
1 kesme şeker alabildiği kadar tuz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı
   Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır derin bir tencerede üzerini kapatacak kadar su ilave edilerek patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir.Tel süzgece alınarak bütün suyu süzülür.Çukurca bir kaba patlıcanlar un yumurta peynir ve ince kıyılmış maydanoz tuz biber eklenerek iyice karıştırılır daha sonra kızgın yağda birer kaşık dökülerek kızartılır.Fazla yağını alması için kağıt havlunun üstüne konur
   Sosu için domates ve sarımsak rendelenir.Küçük bir tavada diğer baharatlarda ilave edilir ve domatesin suyu çekene kadar pişirilir.Patlıcanlarla beraber servis edilir.Afiyet olsun. : )