23 Ağustos 2012 Perşembe



 PİRİNÇ PATLAĞINDAN ÇAM KOZALAKLARI
Malzemeler:
250 gr. çikolatalı pirinç gevreği
100 gr.margarin
100 gr.bitter çikolata
4 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı susam
1 portakal kabuğu rendesi
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Çikolata ben mari usulü pişirilir.Margarin tavada eritir.Büyük bir kapta erittiğimiz margarin çikolata bal kakao susam ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır.En son pirinç gevreği ilave edilir ve tekrar karıştırılır.Limon sıkacağının arka kısmı su ile ısıtılır ve karışım limon sıkacağının arkasına doldurulup tepsiye ters çevrilerek  çıkartılır.Üzerine Hindistan cevizi serpilir.Dolapta bir saat bekletilir ve servis edilir.Afiyet olsun.