16 Ağustos 2012 Perşembe

MISIR GEVREKLİ KURABİYE


MISIR GEVREKLİ KURABİYE
Malzemeler:
1 yumurta akı ve bir bütün yumurta
125 gr nargarin ya da tereyağ(yumuşamış olacak)
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su baardağı fındok ve ya ceviz ( iri dövülmüş)
1/2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartama tozu
1/2 kase mısır gevreği
Yapılışı:
Hamur yoğrulacak kabın içine yumuşamış yağı şekeri ve yumartayı alıp krem hale gelene kadar yoğrulur.Unu ve kabartma tozunu üzümü ve fınıdıkları ilave ederek özlü bir hamur hazırlanır.Hamurdan cevizden biraz irice parçalar koparalıp yuvarlak şekiller verilir.Hamurlar çırpılmış yumurta akına batırılır ve mısır gevreğinin üstünde yuvarlanılır.Fırın tepsisine dizdiğimiz kurabiyelerimiz pembeleşene kadar 190 derecede ısıtılır.Isındıktan sonra arzuya göre üstüne çikolata sosu dökülür.Afiyet olsun.