10 Ağustos 2012 Cuma


  
         KUPA MANTISI

Malzemeler
2 adet yufka
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
alabildiğince tuz-karabiber
2adet domates
yarım çorba kaşığı paprika biber sosu
yarım çorba kaşığı margarin yada tereyağ
2 adet yumurta
bir su bardağı yoğurt
kızartmak için bir su bardağı sıvı yağ
Yapılış, 
ön hazırlık olarak kıymanın içine soğan rendelenir.Maydanoz ince ince kıyılır.Tuz karabiber karıştırılır.Yumurtaları ayrı bir kapta çırpalım.Birinci yufkayı düzgün bir zemine yayalım.Fırça yardımıyla üzerine yumurtayı sürelim.Hazırladığımız iç kıymayı iki santim aralıklarla yufkanın üzerine dizelim. Diğer yufkayıda düz bir zemine serelim.fırça yardımıyla yufkaya yumurta sürelim ve diğer yufkanın üzerine kapatalım.Çay bardağı yardımıyla hazırladığımız içli kısımlar ortada kalacak şekilde yuvarlak parçalar keselim Derin bir tavaya sıvı yağı kızdıralım Börekleri arkalı önlü kızartalım kızarttığımız börekleri kağıt havlunun üzerine alalım.
Ayrı bir tavada margarini eritelim.Rendelenmiş domatesi ilave ederek 3-4 dakika kavuralım yapım çorba kaşığı paprika biber sosunu da ilave ederek  1-2 dakika daha kavuralım.Servis tabağına ilk önce yoğurdu:.
üzerine domatesli sosu dökelim.Sosun üzerine börekleri koyarak servis yapalım....AFİYET OLSUN