2 Ağustos 2012 Perşembe




















AŞURELİK BUĞDAYLA YOĞURT ÇORBASI

MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday (yarma)
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kasığı silme un
1 adet yumurta
200 gr haşlanmış parça et
1 yemek kasığı paprika biber salçası 
1 çorba kasığı kuru nane
1 çay bardağı fındık yağı 




YAPILIŞI :
Buğday üstünü kapatacak sekilde su konularak kaynatılır ve soğuyana kadar bekletilir.(Bu sekilde buğdaylar daha iyi özleşir.) Yoğurt, yumurta ve un özleşene kadar karıştırılır.Buğdayın üzerine bu harç eklenir (suyu azsa su ilave edilerek) ocağın üzerinde kaynayana kadar karıştırılır.Haşlanmış et içine eklenir ve 5dk kadar o şekilde kaynatılır.Diğer taraftan yağ, paprika biber salçası ve nane hep birlikte kavrulur.Kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir.Çorbamız artık hazır.Afiyet olsun :)