23 Ağustos 2012 Perşembe






LOR PEYNİRLİ YAPRAK SARMA
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
100 gr tereyağ
250 gr taze lor peyniri
1 soğan
Tuz
Taze reyhan
350 gr asma yaprağı
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Tereyağının yarısı lor peynirine eklenir ve karıştırılır.Soğan ince bir şekilde kıyılır.Lor peynirli karışıma eklenir.Taze reyhan yaprakları kıyılır ve tuzla ovulur.Bulgur ve reyhan lor peynirli karışıma ilave edilir.Salamura yapraklara hazırlanan harç paylaştırılıp sarılır.Sarmalar tencereye dizilir.Üzerine porselen tabak yerleştirilir.Kalan tereyağ  küçük parçalar şeklinde kesilir.1 bardak sıcak suyla beraber tencereye eklenir.Suyu azalıncaya kadar pişirilir ve sıcak servis edilir.Afiyet olsun..