8 Ağustos 2012 Çarşamba




LABNELİ İRMİKLİ TATLI
Malzemeler:
200 g labne peynir
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Süsleme için:
50 g tel kadayıf
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı ceviz
HAZIRLANIŞI
Orta boy bir tencereye süt labne irmik toz şeker ve vanilya koyulur.karıştırılarak kaynatılır ve üç dakika pişirilir.Uygun bir kalıba koyduktan sonra buzdolabına 4 saat soğuması için koyunuz.Tel kadayıfı tereyağında hafif renk alıncaya kadar soteleyin.Cevizi ve toz şekeri ilave edin.Tel kadayıflar kızana kadar çevirin.Tatlınız soğuduktan sonra kavurduğunuz tel kadayıfları tatlının üstüne ve yanlarına koyun.AFİYET OLSUN..