4 Ağustos 2012 Cumartesi

     


 












   Reyhanlı kırmızı mercimek köftesi


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
2su bardağı köftelik bulgur
1baş kuru soğan
1demet maydanoz
1tatlı kaşığı kimyon
5-6  taze soğan
1silme yemek kaşığı tuz
1su bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı domates salçası
1yemek kaşığı paprika biber sosu
1 yemek kaşığı kuru reyhan

Yapılışı

mercimek üstü kapatılacak kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir.suyu fazla çekmeden ocaktan alınır ve 2 su bardağı bulgur eklenip üstü kapatılıp demlenmeye bırakılır.
Sıvı yağın içerisine kuru soğan yemeklik doğranır kavrulur.Salça  biber sosu tuz kimyon ve,reyhan  eklenip
 kavrulur,Demlenen mercimek-bulgur karışımına eklenir ve yoğurulur.Maydanoz ve taze soğan da ince ince kıyılıp köfte harcına karıştırılır.Şekli verilerek servis yapılır.
afiyet olsun.