16 Ağustos 2012 Perşembe



KİMYONLU KÖFTE VE HUMUS
Malzemeler:
700 gr kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydonoz
2 çay kaşığı kimyon
3 soğan
100 gr tereyağ
Tuz ve karabiber
Yapılışı :
Ekmek içlerini suyla ıslatılır elle sıkılır ve ufalanır.Maydanoz temizlenip ufalanır sonra soğanlar rendelenir ve eklenir.Kıyma bir kaba alınır maydanoz kimyon tuz ve karabiber ilave edilir yoğrulur.El yardımıyla köfte oluşturulur ve tavada pişirilir.Piştikten sonra havlu kağıdın üzerine knur ve fazla yağlı olması önlenir.Afiyet olsun
   Resimde solda görülen humus içinse gerekli malzemeler şunlardır:
 Tuz
 1 su bardağı haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı zeytinyağ
1.5 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Nohutlar robotla ezilir.Sarımsak soyulup ezilir.Zeytinyağ tahin limon suyu ve sarımsak nohut püresine eklenir ve karıştırılır.Köftelerle beraber servis edilir.Afiyet olsun.